Mantarlı Bonfile Tarifi
Mantarlı Bonfile tarifi: Mantarlı Bonfile için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Bonfile nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Mantarlı Bonfile yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet bonfile (200'er gramlık)
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Sosu için:
- 500 gram mantar
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı trüf yağı
- 1 yemek kaşığı taze kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml. krema
Mantarlı Bonfile tarifi nasıl yapılır?
- Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Üzerlerini nemli bir bez ya da fırça yardımıyla temizlediğiniz mantarları, ince ince dilimleyin.
- Tereyağını geniş tabanlı bir tavada eritin. Piyazlık doğranmış kırmızı soğanı, tereyağında karamelize olana kadar kavurun.
- Renk alana kadar kavrulan soğanlara ince ince dilimlenmiş mantarları da ekleyerek soteleme işlemini sürdürün.
- Krema, taze kekik, trüf yağı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz sosu, kıvamlı bir hal alana kadar orta ateşte pişirin.
- 200'er gramlık bonfilelerin her iki tarafına da tuz ve karabiber serpiştirin. Çok az tereyağı ve ayçiçek yağını kızdırdığınız ızgara izli döküm tavada, etleri arzu ettiğiniz pişme derecesine gelene kadar yüksek/orta ateşte pişirin.
- Sıcak sosu bonfilelerin üzerine döküp, harmanladıktan sonra baharatlı patates kızartması ya da patates püresi eşliğinde bekletmeden servis edin.
Mantarlı Bonfile tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları, sulanmaması için karamelize soğanlarla birlikte, yüksek ateşte sotelemeye özen gösterin.Bonfile dilimlerini yüksek ısıda mühürledikten sonra damak tadınıza göre orta-yüksek ateşte pişirmeye devam edin.