Mantarlı Beğendi Tarifi
Mantarlı Beğendi tarifi: Mantarlı Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Mantarlı Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase közlenmiş patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 500 gram kültür mantarı
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çimdik karabiber
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavaya zeytin yağını ve rendelenmiş sarımsağı alın.
- Isınan tavaya irice dilimlenmiş mantarı ekleyin, yüksek ateşte soteleyin.
- Pişmesine yakın 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin kavurun, sütü ekleyip kaynayana kadar pişirin kaynayınca 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber ekleyin.
- 1 kase ince dilimlenmiş köz patlıcanı ekleyin, karıştırın ve 1 küçük kase kase kaşarı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin kavurun, sütü ekleyip kaynayana kadar pişirin, kaynayınca 1 çay kaşığı tuz, 1 çimdik karabiber ekleyin.
Mantarlı Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yüksek ateşte sulandırmadan soteleyin, eğer sulanırsa servis ederken suyunu ayırın.