Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Beğendi Tarifi

Mantarlı Beğendi

Mantarlı Beğendi Tarifi

Mantarlı Beğendi tarifi: Mantarlı Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase közlenmiş patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 500 gram kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavaya zeytin yağını ve rendelenmiş sarımsağı alın.
  • Isınan tavaya irice dilimlenmiş mantarı ekleyin, yüksek ateşte soteleyin.
  • Pişmesine yakın 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin kavurun, sütü ekleyip kaynayana kadar pişirin kaynayınca 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber ekleyin.
  • 1 kase ince dilimlenmiş köz patlıcanı ekleyin, karıştırın ve 1 küçük kase kase kaşarı ekleyin eriyene kadar karıştırın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin kavurun, sütü ekleyip kaynayana kadar pişirin, kaynayınca 1 çay kaşığı tuz, 1 çimdik karabiber ekleyin.

Mantarlı Beğendi tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları yüksek ateşte sulandırmadan soteleyin, eğer sulanırsa servis ederken suyunu ayırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025