Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi

Mantarlı Bademli İç Pilav

Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi

Mantarlı Bademli İç Pilav tarifi: Mantarlı Bademli İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Bademli İç Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantarlı Bademli İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav için:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 400 gram kültür mantarı (doğranmış)
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı badem (kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 avuç dereotu (kıyılmış)
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Mantarlı Bademli İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri suda bekletin ve nişastasını iyice alın.
  • Bir pilav tenceresinde yağları kızdırın. Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun.
  • Ardından bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler saydam olana dek kavurun.
  • Tüm baharatları ilave edin ve yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip önce harlı ateşte ardından kısık ateşte demlenmeye bırakın.
  • Pilavı servis etmeden önce taze yeşillikleri ilave edip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025