Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi
Mantarlı Bademli İç Pilav tarifi: Mantarlı Bademli İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mantarlı Bademli İç Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantarlı Bademli İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 400 gram kültür mantarı (doğranmış)
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı badem (kabuğu soyulmuş)
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 avuç dereotu (kıyılmış)
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Mantarlı Bademli İç Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri suda bekletin ve nişastasını iyice alın.
- Bir pilav tenceresinde yağları kızdırın. Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun.
- Ardından bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler saydam olana dek kavurun.
- Tüm baharatları ilave edin ve yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip önce harlı ateşte ardından kısık ateşte demlenmeye bırakın.
- Pilavı servis etmeden önce taze yeşillikleri ilave edip servis edin. Afiyet olsun!