Mantar Yemeği Tarifi
Mantar Yemeği tarifi: Mantar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Mantar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mantar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Mantarların sap kısımları çıkarın. Islak bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla mantarları güzelce silin.
- Güzelce silinen mantarları çok ince olmayacak şekilde hafif iri bir biçimde doğrayın.
- Demir döküm ya da yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın. Kısık ateşte açın ve içerisine zeytinyağını ilave edin.
- Zeytinyağı kızdığında ve tava güzelce ısındığında içerisine doğranmış mantarları ilave edin. Orta ateşe alın ve üzerine az miktarda tuz atın ve bu şekilde bir süre pişmeye bırakın.
- İlk attıktan sonra karıştırmamaya özen gösterin. Bir tarafının rengi hafif değiştiğinde karıştırın ve üzerine tereyağını ilave edin.
- Hafif karıştırarak soteleyin. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ilave edin.
- Ortalama 10-15 dakikalık yavaş yavaş pişirme sürecinin sonunda ocaktan alın ve üzerine tuz, karabiberini ilave edin. Servis edin.
Mantar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları yıkarsanız kirleri içlerine çeker ve asıl tatlarını kaybederler. Bu yüzden silerek kullanmak çok önemli. Mantarları pişirirken sürekli karıştırırsanız sularını salabilir ve farklı bir tat bırakabilirler.
Mantar Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerine rendelenmiş parmesan ya da kaşar peyniri, kurutulmuş kırmızı biber ve incecik doğranmış yeşil soğan ilave edebilirsiniz.