Mantar Soslu Çökertme Kebabı Tarifi
Mantar Soslu Çökertme Kebabı tarifi: Mantar Soslu Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Soslu Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Mantar Soslu Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 160 gram köfte
- 125 gram kibrit patates
- 120 gram yoğurt
- 110 gram domatesli mantar sos
Servisi için:
- 1 dilim domates
- 1 dilim sivri biber
Mantar Soslu Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Porsiyon sayısı ile doğru orantılı olacak şekilde kullanacağınız dana but ve dana döş etini makinede bir kez çekerek, kıyma haline getirin.
- Mutfak robotunda rendelenmiş kuru soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, karbonat, yumurta, ayçiçek yağı ve doğranmış maydanoz ekledikten sonra kıymayı yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını mümkünse buzdolabında bir gün beklettikten sonra elinizle ya da şekil verme aparatıyla dikdörtgen şeklinde köfteler hazırlayın.
- Hazırladığınız köfteleri, orta ateşte içleri çiğ kalmayacak şekilde aralarda ters çevirerek 8 dakika kadar pişirin.
- Kabuklarını soyup, kibrit şeklinde doğradığınız patatesleri bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra kızgın ve derin yağda 2 dakika kadar kızartın.
- Kızarmış patatesleri, ortası çukur bir servis tabağına alın. Kızaran köfteleri, patateslerin üzerini kaplayacak şekilde tabağa yerleştirin.
- Üzerine ince ince dilimlenmiş mantarlar ile hazırladığınız domatesli sostan ekleyin. Izgara domates ve sivri biber dilimi ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Mantar Soslu Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız köfteleri, üzerine maşa ile bastırmadan ve sürekli ters çevirmeden pişirmeye dikkat edin.