Mantar Salatası Tarifi
Mantar Salatası tarifi: Mantar Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Mantar Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet kıvırcık marul
- 1/2 adet göbek marul
- 200 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet bebek mısır
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- 1/2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 2 dilim kızarmış ekmek
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Mantar Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Mantarları iyice yıkayıp, temizledikten sonra zeytinyağında bütün ya da dilimlenmiş olarak soteleyin.
- Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürüp, kekik serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika kadar fırınlayın.
- Göbek ve kıvırcık marul yapraklarını, yıkayıp kuruladıktan sonra incecik kıyın. Ardından servis tabağının tabanına yerleştirin.
- Üzerine sotelenmiş mantarları, ikiye böldüğünüz bebek mısırları ve halka halka doğradığınız kırmızı soğanı ekleyin.
- Domatesi sekiz eşit parçaya böldükten sonra servis tabağının kenar kısımlarına yerleştirin.
- Üzüm sirkesi, hardal, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.
- Kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.
Mantar Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Mantarları sulanmaması için; geniş tabanlı büyük bir tavada, tek seferde ve yüksek ateşte soteleyin.