Mantar Püreli Levrek Tarifi
Mantar Püreli Levrek tarifi: Mantar Püreli Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Püreli Levrek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Mantar Püreli Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dilim fileto levrek balığı
Mantar püresi için:
- 500 gram kestane mantarı
- 500 gram kültür mantarı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 200 ml. krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Mercimek yahnisi için:
- 1 su bardağı malkara mercimeği
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 dal dereotu
- 4 dal maydanoz
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
Mantar Püreli Levrek tarifi nasıl yapılır?
- Mantar püresi için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz kestane ve kültür mantarlarını ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
- Pişen mantarlara krema ilave edip kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Öncelikle robottan sonrasında elekten geçirdiğiniz sosa son halini verin.
- Mercimek yahnisi için; kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağında kavurduğunuz soğanlara, bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz mercimeği ekleyin. Sıcak su ilavesiyle hafif diri kalacak şekilde pişirin.
- Servis esnasında suyunu süzdüğünüz mercimeği et suyu ilavesiyle bir tur daha pişirip suyunu çektirin. İnce kıyım maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp tereyağıyla kıvamını bağlayın.
- Fileto levrek balıklarını döküm bir tavada kızartın. Ayıklanmış roka yapraklarını serviste kullanmak üzere yuvarlak bir kalıp yardımıyla kesin. Servis tabağına aldığınız balıkları mercimek yahnisi ve mantar püresi eşliğinde bekletmeden servis edin. Roka yapraklarını ilave etmeyi unutmayın.
Mantar Püreli Levrek tarifinin püf noktası nedir?
Balık derisi kıtırları için; balık derisi, pulları ve et kısmı alındıktan sonra yıkanır kurulanır ve tepsilerde iki adet yağlı kağıt arasında, 200 derece fırında, 10-15 dk. arası bekletilerek kurutulur. Kuruyan deriler robottan geçirilerek toz hale getirilir. Toz hale gelen deri peçete üzerine serilerek yağı alınır, dinlendirilir. Fırında ya da tavada pişen fileto balık dilimlerinin üzerine bu şekilde yerleştirilir.
Mantar Püreli Levrek tarifi için servis önerisi
Fileto levrekleri, mercimek yahnisi yerine deniz börülcesi salatası eşliğinde de servis edebilirsiniz.