Mantar Poğaça Tarifi
Mantar Poğaça tarifi: Mantar Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Mantar Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi İçin:
- 1 kase kaşar peyniri (küp doğranmış)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 adet yumurta
- 6,5 su bardağı un
Mantar Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- 1 su bardağının yarısına kadar ılık su koyun. Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
- 10 dakika bekletin maya aktifleşsin. Bu sırada bir kaba ılık süt, yağ, yumurta akı ve kalan suyu koyup karıştırın.
- Kabaran mayayı karışıma ekleyin, unu ve tuzu da ekleyin. Unu alabildiği kadar ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- En az yarım saat dinlendirin.
- Kabaran hamuru elinizle bastırıp havasını alın.
- Elinizle cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın arasına kaşar peyniri koyup kapatın, tekrar yuvarlayın.
- 3 tanesini elinizle birleştirip muffin kalıbına koyun.
- 15 -20 dakika tepsi mayası için bekletin. Mutlaka tepsi mayası yapın. Kabaran muffin'lere dikkatli bir şekilde yumurta sarısı sürün.
- Susam ya da çörek otu serpin 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerilerine parmaklarınızla su serpiştirip temiz bir bezle kapatın. Afiyet olsun.
Mantar Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Mayalı hamuru 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz. İsterseniz akşamdan yoğurup buzdolabında sabaha kadar mayalandırabilirsiniz. Fırından çıkar çıkmaz parmak uçlarınızla su serpip temiz bir bezle örtün. Dilerseniz beyaz peynir de kullanabilirsiniz.