Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi
Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi: Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 1/2 kilogram dana eti
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 6 adet mantar
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak etlerinizi küp küp doğrayıp bir tencereye pişirmeye alın. Pişmesine yakın, bir kaşık tereyağıyla biraz kavurun. Kimyon, kekik, pul biber ve tuz katıp altını kapatın.
- Patlıcanlarınızın acılığının gitmesi ve kararmamaları için onları alacalı soyup, ince uzun dilimler şeklinde kesip biraz tuzlu suda bekletin. Ardından iyice kurutup sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
- Pilavınız için tencerenize bir kaşık tereyağı, bir kaşık sıvı yağ ve soğanı ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra içine mantarlarınızı koyup onları da kavurun. Şimdi salçanızı ekleyip birkaç defa çevirin tencerede.
- Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin. Domatesler hafiften kendini bırakınca bulgurunuzu, tuz ve pul biberinizi ekleyip üstünü birkaç parmak geçecek şekilde su koyun.
- Pilavınız 10 dakika içinde hazır olacaktır. Mutfağınızda olan herhangi bir kaseye, önce kızarttığınız patlıcanları kenarlarından sarkacak şekilde dizin. Ben her kaseye altı adet kullandım.
- İçini pilavınız ile doldurun ve kenardan sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Servis tabağınıza ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
- Son olarak pişirdiğiniz etinizden birkaç kaşık koyup istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.