Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi

Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama

Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama Tarifi

Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi: Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 1/2 kilogram dana eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 6 adet mantar
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantar Pilavlı Patlıcan Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak etlerinizi küp küp doğrayıp bir tencereye pişirmeye alın. Pişmesine yakın, bir kaşık tereyağıyla biraz kavurun. Kimyon, kekik, pul biber ve tuz katıp altını kapatın.
  • Patlıcanlarınızın acılığının gitmesi ve kararmamaları için onları alacalı soyup, ince uzun dilimler şeklinde kesip biraz tuzlu suda bekletin. Ardından iyice kurutup sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
  • Pilavınız için tencerenize bir kaşık tereyağı, bir kaşık sıvı yağ ve soğanı ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra içine mantarlarınızı koyup onları da kavurun. Şimdi salçanızı ekleyip birkaç defa çevirin tencerede.
  • Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin. Domatesler hafiften kendini bırakınca bulgurunuzu, tuz ve pul biberinizi ekleyip üstünü birkaç parmak geçecek şekilde su koyun.
  • Pilavınız 10 dakika içinde hazır olacaktır. Mutfağınızda olan herhangi bir kaseye, önce kızarttığınız patlıcanları kenarlarından sarkacak şekilde dizin. Ben her kaseye altı adet kullandım.
  • İçini pilavınız ile doldurun ve kenardan sarkan patlıcanları üzerine kapatın. Servis tabağınıza ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.
  • Son olarak pişirdiğiniz etinizden birkaç kaşık koyup istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025