Mantar Köftesi Tarifi
Mantar Köftesi tarifi: Mantar Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantar Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram mantar
- 1 adet küçük boy kabak
- 1 adet küçük boy kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 3/4 su bardağı haşlanmış barbunya
- 3/4 su bardağı galeta unu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı (silme) karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Mantar Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Mantarların saplarını çıkarın ve çok minik küpler halinde doğrayın.
- Kabağı rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Sarımsağı ezin.
- Bir tavanın içerisine sırasıyla zeytinyağını, sarımsağı, çok minik doğranmış soğanı, mantar ve ardından kabağı aktarın. Güzelce soteleyin.
- Ocaktan alıp hafif ılıtın. Ardından derin bir kasenin içinde barbunyaları ezin ya da blenderdan geçirin.
- Sebzeleri üzerine ekleyin ve hafifçe ezerek karıştırın.
- Birbirleriyle harmanlanan sebzelerin üzerine galeta unu, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edin.
- Güzelce karıştırın ve orta kalınlıkta köfteler elde edin.
- Bu köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın ve üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
- 180 derecede 10-15 dakika kadar arkalı önlü pişirin.
- Ardından çıkarıp keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantar Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Tüm sebzelerin minik bir şekilde doğranmış ve iyice sotelenmiş olmalarına özen gösterin.
Mantar Köftesi tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız köfteleri dilerseniz hamburger şeklinde ya da soslarla servis edebilirsiniz.