Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması

Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması tarifi: Mantar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram mantar
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Mantar Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarlarının yüzeylerini ve içlerini ıslak ve temiz bir bez yardımıyla güzelce silin. Kabuklarını da hafifçe soyun.
  • Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiber ile çırpın. Bir kasenin içerisine de galeta ununu alın.
  • Mantarları önce yumurta daha sonra galeta ununa bulayın, tüm mantarlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tabağın içerisine alın ve buzdolabında 10 dakika soğutun.
  • Bu sırada yağı güzelce kızdırın.
  • Ardından mantar altın sarısı renge dönen mantarları yağdan alın ve havlu kağıt serili bir tabağa koyup, fazla yağını alın.
  • Üzerine tuz ve karabiber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantar Kızartması tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları yıkmayın. Kabuklarını soymak istemiyorsanız dışını güzelce temizleyin. Mantarları, çok büyük değil de orta veya küçük kullanın.

Mantar Kızartması tarifi için servis önerisi

Üzerine sarımsaklı bir yoğurt hazırlayarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025