Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Kavurması Tarifi

Mantar Kavurması

Mantar Kavurması Tarifi

Mantar Kavurması tarifi: Mantar Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı
  • 400 gram kültür mantarı
  • 50 gram urfa yağı (sade tereyağı)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Mantar Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Kültür mantarlarının üzerini nemli bir mutfak beziyle temizleyin, kavurmayı sulandıracağı için önceden suda bekletmeyin.
  • Yağsız kuzu kuşbaşı etini sadece bir kez yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla etlerin üzerini kurulayın. Kültür mantarlarını dört eşit parçaya bölün.
  • Sade tereyağı olarak da bilinen Urfa yağını geniş tabanlı bir tavada eritin.
  • Küçük parçalar halinde doğranmış yağsız kuzu kuşbaşı etini, yüksek ateşte aralarda tavayı sallayarak kavurun.
  • Etler hafif bir renk almaya başladığında doğranmış kültür mantarlarını katın. Lezzetlenmesi için; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber kattığınız kavurmayı yüksek ateşte 30 dakika kadar kavurun.
  • Ocaktan aldığınız sıcak kavurmayı, arzuya göre taze kekik yaprakları eşliğinde sıcak olarak bekletmeden servis edin. Arzuya göre pirinç pilavı eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Mantar Kavurması tarifinin püf noktası nedir?

Kavurmayı sulandıracağı için mantarları önceden limonlu suda bekletmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025