Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Güveç Tarifi

Mantar Güveç

Mantar Güveç Tarifi

Mantar Güveç tarifi: Mantar Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz

Mantar Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Mantarları saplarından ayırıp nemli bir peçete ile güzelce silin.
  • Matarları ve saplarını küp küp doğrayın ve güveçlere doldurun. Azıcık tuz serpin.
  • Üzerlerine tereyağı parçacıkları koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında mantarlar suyunu salıp pişene kadar pişirin.
  • En son üzerine kaşarı ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırında tutun ve afiyet olsun.

Mantar Güveç tarifinin püf noktası nedir?

Mantarları suda yıkarsanız içine fazla su çekebilir ve lezzetini kaybedebilir. Bu nedenle nemli bir peçete ile güzelce temizlemenizi öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025