Mantar Graten Tarifi
Mantar Graten tarifi: Mantar Graten için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Graten nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mantar Graten yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 dal taze soğan
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Mantar Graten tarifi nasıl yapılır?
- Sulanmaması için nemli bir bezle temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin.
- Taze soğanları incecik kıyın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Mantarları yüksek ateşte 2- 3 dakika kadar soteleyin. Taze soğanları ekleyin, karıştırın.
- Sotelenen mantarları ısıya dayanıklı fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Yağ köpürünce unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.
- Soğuk sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyin, karıştırın.
- Beyaz sosların kraliçesi beşamel sosu, sotelenmiş mantarların üzerini kaplayacak şekilde fırın kaplarına paylaştırın.
- Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika peynirler eriyene kadar pişirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleri ile servis edip, sevdiklerinizle paylaşın.
Mantar Graten tarifinin püf noktası nedir?
Damak tadınıza göre dilimlediğiniz mantarları, beşamel sos ile birlikte kavurmadan çiğ olarak da fırınlayabilirsiniz.Beşamel sosa arzuya göre rendelenmiş muskat cevizi ekleyebilirsiniz.