Mantar Dolgulu Patates Pankek Tarifi
Mantar Dolgulu Patates Pankek tarifi: Mantar Dolgulu Patates Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Dolgulu Patates Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mantar Dolgulu Patates Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram patates
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram mantar
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 bağ dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Mantar Dolgulu Patates Pankek tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri güzelce haşlayıp püre kıvamına gelinceye kadar eziyoruz, içine tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Sonrasında çok az zeytinyağında doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurup, içine minik minik doğradığımız mantarları atıyoruz. Limon suyunu ilave ediyoruz.
- Mantarlar pişene kadar kavurup soğumaya alıyoruz, üzerine doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.
- Bu sırada un ile patatesi iyice karıştırıp hamur elde ediyoruz.
- Yuvarlakça açtığımız hamurun ortasına mantarlı harcımızdan koyuyoruz. Üzerini başka bir yuvarlak parça hamurla kapatıp elimizle disk şeklini veriyoruz.
- Ben çok az zeytinyağında pişirdim, dilerseniz fırınlayabilirsiniz de. Afiyet olsun.