Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Dolgulu Patates Pankek Tarifi

Mantar Dolgulu Patates Pankek

Mantar Dolgulu Patates Pankek Tarifi

Mantar Dolgulu Patates Pankek tarifi: Mantar Dolgulu Patates Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Dolgulu Patates Pankek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Dolgulu Patates Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram patates
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 bağ dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Mantar Dolgulu Patates Pankek tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri güzelce haşlayıp püre kıvamına gelinceye kadar eziyoruz, içine tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Sonrasında çok az zeytinyağında doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurup, içine minik minik doğradığımız mantarları atıyoruz. Limon suyunu ilave ediyoruz.
  • Mantarlar pişene kadar kavurup soğumaya alıyoruz, üzerine doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz.
  • Bu sırada un ile patatesi iyice karıştırıp hamur elde ediyoruz.
  • Yuvarlakça açtığımız hamurun ortasına mantarlı harcımızdan koyuyoruz. Üzerini başka bir yuvarlak parça hamurla kapatıp elimizle disk şeklini veriyoruz.
  • Ben çok az zeytinyağında pişirdim, dilerseniz fırınlayabilirsiniz de. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025