Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Diblesi Tarifi

Mantar Diblesi

Mantar Diblesi Tarifi

Mantar Diblesi tarifi: Mantar Diblesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Diblesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Diblesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 500 gram kültür mantarı (doğranmış)
  • 1 çay bardağı baldo pirinç (yıkanmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Mantar Diblesi tarifi nasıl yapılır?

  • Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Soğanı da ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  • Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın.
  • Demlendikten sonra servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin ve afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025