Mantar Diblesi Tarifi
Mantar Diblesi tarifi: Mantar Diblesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Diblesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Mantar Diblesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 500 gram kültür mantarı (doğranmış)
- 1 çay bardağı baldo pirinç (yıkanmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
Mantar Diblesi tarifi nasıl yapılır?
- Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Soğanı da ilave edip 3-4 dakika kavurun.
- Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin ve kapağını kapatıp 10 dakika pişmeye bırakın.
- Demlendikten sonra servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin ve afiyetle tüketin!