Mantar Çorbası Tarifi
Mantar Çorbası tarifi: Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp, kuruladığınız mantarları küçük parçalar halinde doğrayın. Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
- Tereyağı ve ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. İncecik kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı renk alana kadar kavurun.
- Dilimlenmiş mantarları ekledikten sonra suyunu salmaması için yüksek ateşte kavurma işlemini sürdürün.
- Unu ekleyin ve renk alıp, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve tane çekilmiş karabiberi katın.
- Ardından; sütü azar azar ekleyip, hızlıca karıştırarak unun topak topak kalmasını engelleyin.
- Çorbanın suyunu katın. Aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.
- Kıvam alan çorbayı arzuya göre doğranmış maydanoz ilavesi ile sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Dilimlediğiniz mantarları, kararmaması için bekletmeden kavurun.
Mantar Çorbası tarifi için servis önerisi
Arzuya göre; çorbayı blenderdan geçirdikten sonra 5 dakika daha kaynatıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.Sebze suyu kullanmayı tercih edebilirsiniz.