Mantar Çorbası Tarifi
Mantar Çorbası tarifi: Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet bulyon (et suyu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Mantarların kabuğunu elinizle soyun. Soyduğunuz mantarlarınızı sudan geçirin, suyunu süzün. (Çok tutmayın suda)
- Derin bir tencereye mantarları alın, içine yarım limon suyu ve 2 kaşık sirke ve mantarları geçecek kadar da sıcak su ekleyip mantarlar yumuşayana kadar haşlayın.
- Mantarlar haşlandıktan sonra mantarları bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
- Mantarlarınız soğuduktan sonra mantarları küp küp doğrayın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve mantarları ekleyerek mantarlarınızı bir güzel kavurun.
- Çorbayı hazırlayacağınız tencereye de 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurun.
- Kavrulmuş ununuza sütü ekleyin ve kaynatın. Süt kaynayınca üzerine 3,5 su bardağı suyu ekleyin.
- Tencereye eklediğiniz su da kaynayıncaya kadar karıştırın ve fokurdadığında kavrulmuş mantarları bu karışıma (yağı ile beraber tavayı sıyırın) ekleyin.
- Ardından çorbanın tuzunu, baharatını ekleyip bir adet et suyu bulyonu da ilave edin, bulyon eriyene kadar çorbanızı karıştırın kısık ateşte.
- Çorbanızın üzeri göz göz olup kaynayınca ocaktan alın. Afiyet olsun.
- Üzerine dilerseniz azıcık zeytinyağında kızdırdığınız tatlı kırmızı biber sosu dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.