Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası tarifi: Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase mantar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu

Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş mantarlar dilimlenir. Dilimlenen mantarların üzerine limon sıkılır ve tencerede yağlarla birlikte çevrilir.
  • Çevirme işlemi sırasında üzerine damak zevkinize göre tuz ve karabiber atılır. Mantarlar önce suyunu salıp sonra çekeceklerdir.
  • Mantarlarımızın üzerine 4 bardak soğuk su dökülür ve kaynamaya bırakılır.
  • Ayrı bir kasede 2 çay bardağı su içine 2 kaşık un eklenir ve güzelce çırpılır.
  • Kaynayan çorbamıza un karışımımızı dökülür, bu un çorbamızın daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  • Bir bardak soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak çorbamıza dahil edilir.
  • 10 dakika daha kısık ateşte kaynayan çorbamız artık servise hazır. Afiyet olsun.

Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Mantarların önden haşlanması yerine kavurarak yapılması çorbanızın çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Unu kavurmadan koymamızdan ötürü herhangi bir çiğ un kokusu olmuyor içiniz rahat olsun. Sunumunda tercihinize göre dereotu kullanmanız hem şık hem de daha lezzetli bir çorba olmasını sağlayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025