Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası tarifi: Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 5 su bardağı su (1 litre)

Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Isınan tencereye yağlar alınır. Sırasıyla yemeklik doğranan soğan, sarımsak sotelenir.
  • Yüksek ateşte; önce ince kesilen mantar sapları, daha sonra mantar şapkaları da ilave edilip sotelemeye devam edilir.
  • Un, tuz ve karabiber ilave edilir, birkaç kez çevrilir. Kaynamış su veya et suyu ile pişmeye bırakılır.
  • Blenderdan geçirilip kızarmış ekmekle sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025