Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Manolya Tatlısı Tarifi

Manolya Tatlısı

Manolya Tatlısı Tarifi

Manolya Tatlısı tarifi: Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Manolya Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 1 kase meyve (muz, çilek, kivi vb)
  • 1 kase çikolata (draje, rendelenmiş çikolata, rulo çikolatalar vb)
  • 1 yemek kaşığı kakao

Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin.
  • Un ve nişastayı eleyerek tencereye koyun. Üzerine şeker ve yumurtanın sarısını ilave ettikten sonra sütü de koyup hafifçe karıştırın.
  • Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın, iyice kaynayınca ocaktan alın.
  • Henüz sıcakken tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştın ve sonrasında soğumaya bırakın.
  • Kupların içini önce 2 kepçe soğumuş muhallebi, sonra meyve, sonra bisküvi kırıntıları olacak şekilde katmanlar halinde doldurun. (Son katmanın muhallebi olması gerekir.)
  • Karışık çikolataları kullanarak süslemeyi yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Manolya Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021