Manolya Tatlısı Tarifi
Manolya Tatlısı tarifi: Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 bardak
Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1 kase meyve (muz, çilek, kivi vb)
- 1 kase çikolata (draje, rendelenmiş çikolata, rulo çikolatalar vb)
- 1 yemek kaşığı kakao
Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin.
- Un ve nişastayı eleyerek tencereye koyun. Üzerine şeker ve yumurtanın sarısını ilave ettikten sonra sütü de koyup hafifçe karıştırın.
- Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın, iyice kaynayınca ocaktan alın.
- Henüz sıcakken tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştın ve sonrasında soğumaya bırakın.
- Kupların içini önce 2 kepçe soğumuş muhallebi, sonra meyve, sonra bisküvi kırıntıları olacak şekilde katmanlar halinde doldurun. (Son katmanın muhallebi olması gerekir.)
- Karışık çikolataları kullanarak süslemeyi yapın. Afiyet olsun.