Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Manlama Tarifi

Manlama

Manlama Tarifi

Manlama tarifi: Manlama için gerekli malzemeler nelerdir? Manlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Manlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
  • 1/2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz (doğranmış)
  • 1 adet yufka

Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Manlama tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
  • Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
  • Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
  • Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
  • Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
  • Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
  • Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025