Manisa Kebabı Tarifi
Manisa Kebabı tarifi: Manisa Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Manisa Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Manisa Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana eti
- 250 gram kuzu eti
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet sarımsak
- 4 adet tırnak pide
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 adet biber
- 2 adet domates
Manisa Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı rondodan geçirin ve sarımsakları havada dövün.
- Kıymayı soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlarla en az 10 dakika yoğurun.
- Elinizle ince, uzun şeritler halinde köfteleri hazırlayın ve bir tepsiye dizin.
- Etlerin lezzetlenmesi için buzdolabında 30-35 dakika dinlendirin.
- Dinenmiş etleri iyice ısınmış döküm ızgara tavada yüksek ısıda pişirin. Dilerseniz biber ve domatesi bu aşamada yanına ekleyebilirsiniz.
- Domates ve biber salçasını hafif sulandırarak pişirin. Erimiş tereyağını içine ekleyin ve kaynayınca ocaktan alın.
- Pideleri hafif tereyağlı tavada ısıtın.
- Üzerine yoğurdu bıçak yardımıyla ince bir tabaka olarak sürün. Hazırladığınız salçalı sosu yoğurdun üzerine dökün ve etleri yerleştirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Manisa Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri uzun süre yoğurmak ve ardından dinlendirmek daha lezzetli köfteler elde etmenize yardımcı olur.
Manisa Kebabı tarifi için servis önerisi
Sosunu bol ilave etmeyi unutmayın. :)