Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mangolu Basmati Pilav Tarifi

Mangolu Basmati Pilav

Mangolu Basmati Pilav Tarifi

Mangolu Basmati Pilav tarifi: Mangolu Basmati Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mangolu Basmati Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mangolu Basmati Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı basmati veya yasmin pirinci
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 adet mango
  • 1 yemek kaşığı susam

Mangolu Basmati Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinci iyice yıkayıp süzün. Geniş olmayan, dar bir tencereye pirincin üzerini 1 parmak aşacak kadar su ilave edip, tuz ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavı 5 dakika demlendirin.
  • Mangonun kabuğunu soyup ince şeritler halinde dilimleyin.
  • Susamı çok hafif kavurup pilava ekleyin.
  • Karıştırıp, kaselere porsiyonladıktan sonra dilimlediğiniz mangolarla pilavı süsleyip, servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025