Mangolu Basmati Pilav Tarifi
Mangolu Basmati Pilav tarifi: Mangolu Basmati Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mangolu Basmati Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mangolu Basmati Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı basmati veya yasmin pirinci
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet mango
- 1 yemek kaşığı susam
Mangolu Basmati Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci iyice yıkayıp süzün. Geniş olmayan, dar bir tencereye pirincin üzerini 1 parmak aşacak kadar su ilave edip, tuz ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısıp, suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen pilavı 5 dakika demlendirin.
- Mangonun kabuğunu soyup ince şeritler halinde dilimleyin.
- Susamı çok hafif kavurup pilava ekleyin.
- Karıştırıp, kaselere porsiyonladıktan sonra dilimlediğiniz mangolarla pilavı süsleyip, servis edin.