Mangolu Bademli Un Kurabiyesi Tarifi
Mangolu Bademli Un Kurabiyesi tarifi: Mangolu Bademli Un Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mangolu Bademli Un Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Mangolu Bademli Un Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
- 250 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 150 gram çiğ badem
- 10 dilim mango (kurutulmuş)
Mangolu Bademli Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Elediğiniz unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı derin bir kaba alın.
- Çiğ bademlerin bir kısmını kurabiyelerin üzerine koymak üzere ayırın. Kalan bademleri ve kurutulmuş mango dilimlerini rondodan geçirin.
- Rondodan geçirdiğiniz badem ve mangoyu da unlu karışıma ekleyin.
- İçerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yağı koyun ve güzelce yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın. Üzerlerine badem yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, 20 - 25 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Mangolu Bademli Un Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Margarin ya da tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli. Hamur, elimizin sıcaklığıyla cıvıklaşacağından, mutlaka buz dolabında bir müddet dinlendirilmeli.