Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mangalda Patlıcan Kebabı Tarifi

Mangalda Patlıcan Kebabı

Mangalda Patlıcan Kebabı Tarifi

Mangalda Patlıcan Kebabı tarifi: Mangalda Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Mangalda Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mangalda Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 500 gram kuzu/dana karışık kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 4 adet lavaş
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber

Mangalda Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
  • Tuzlu suya koydugunuz patlıcanları, acı suyu çıkması için bir süre bekletin.
  • Kasabınızdan özel olarak çektirdiğiniz dana-kuzu karışımı kıyma ve kuyruk yağını tuz ve karabiber ile 5 dakika yoğurun.
  • Patlıcanları sıkarak suyunu süzün ve hazırladığınız kıymadan yuvarlak köfteler yapın.
  • Kebap şişlerine patlıcandan başlayarak sırasıyla bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizin.
  • En üste tekrar patlıcan gelecek şekilde bitirdikten sonra ateşin üzerinde arada çevirerek pişirmeye bırakın.
  • Patlıcanların kabukları buruşmaya başladığı zaman köfteleri de kontrol ederek ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mangalda Patlıcan Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları şişe geçirdikten sonra elinizdeki köftenin yağıyla patlıcanları da yağlarsaniz daha lezzetli bir kebap elde edersiniz.

Mangalda Patlıcan Kebabı tarifi için servis önerisi

Patlıcanların kabuklarını elinizle soyduktan sonra köftelerle birlikte tercihinize göre lavaş ya da tırnaklı pide içerisine dürüm yapıp sunabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025