Mangal Tadında Fırın Tavuk Tarifi
Mangal Tadında Fırın Tavuk tarifi: Mangal Tadında Fırın Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Mangal Tadında Fırın Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mangal Tadında Fırın Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk kanadı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı köri (tercihen)
Mangal Tadında Fırın Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Sos için, tavuk hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Yıkanmış süzülmüş tavukları sosa ilave edin, iyice sosa bulayın. Kabı streçleyip 1-2 saat buzdolabında bekletin. Böylece sos tavuğa tamamen geçmiş olacak ve bu marinasyon işlemi tavuğu yumuşatacak.
- Tavukları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıdı serin. Böylece sosun erkenden yanmasını engellemiş oluyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda, 220 derecede kızarana kadar pişirin. Yarım saat sonra tavuklar suyunu salıp kızarmaya başlayınca pişirme kağıdını alın ve öyle kızarmasını sağlayın.
- Kızardıktan sonra dinlendirip servise alın. Afiyet olsun.
Mangal Tadında Fırın Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
İsteseniz fırın poşetinde de bu sosla yapabilirsiniz.