Mandalinalı Yumuş Kek Tarifi
Mandalinalı Yumuş Kek tarifi: Mandalinalı Yumuş Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Yumuş Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
140 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mandalinalı Yumuş Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 500 gram mandalina
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Sosu İçin:
- 150 gram beyaz çikolata
- 50 gram krema
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı toz fındık
Mandalinalı Yumuş Kek tarifi nasıl yapılır?
- Mandalinaları su dolu bir tencereye koyun ve kapağı kapalı şekilde önce yüksek sıcaklıkta, sonra ateşin altını kısarak düşük sıcaklıkta, yumuşayana kadar 1-1,5 saat pişirin.
- Yumuşayan mandalinaları sudan çıkarın ve ikiye kesip (varsa çekirdeklerini ayıkladıktan sonra) püre olana kadar robottan ya da belenderdan geçirin.
- Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarısı ve toz şekeri kıvam alana kadar çırpın.
- Yumurtalı karışıma azar azar mandalina püresini yedirin.
- Karışıma fındık, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve kenarda bekletin.
- Yumurta beyazlarını derin bir kap içerisinde sertleşene kadar çırpın. Hazırladığınız yumurta beyazına mandalinalı karışımı spatula ile azar azar yedirin.
- 23 santimetrelik kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı kalıba dökün ve birkaç kez tezgaha vurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında, renk alıp sertleşene kadar 45 ila 60 dakika arasında pişirin. Keki fırından çıkartın ve tezgahta en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Üzeri için beyaz çikolata ve kremayı mikrodalga ya da benmaride eritin ve karıştırın. Karışımı 10 dakika buzdolabında bekletin.
- Soğuyan ganajı mikser ile çırparak kıvamlı bir hale getirin.
- Ilınan keki dilimleyip oda sıcaklığında ya da soğuk olarak, üzerine sos ve toz fındık koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.