Mandalinalı Ters Yüz Kek Tarifi
Mandalinalı Ters Yüz Kek tarifi: Mandalinalı Ters Yüz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Ters Yüz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mandalinalı Ters Yüz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 6 adet mandalina
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Keki İçi:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı un
- 2 adet vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 adet mandalina kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı toz fındık (isteğe bağlı)
Mandalinalı Ters Yüz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tava ya da tencerede tercih ediyoruz. Tabanı için şekeri koyup kısık ateşte karamel olana kadar eritiyoruz ve o sırada bir kabın içerisine yumurta ile şekeri çırpıyoruz.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip, 2 3 tur karıştırıyoruz çekilmiş fındık tozunu, kabartma tozlarını, vanilyayı ve unu ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
- Mandalina kabuklarını rendeleyerek ekliyoruz, tekrar 1-2 tur karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz.
- Karamel olan şekere eritilmiş yağı ekliyoruz ve 5 dakika boyunca karıştırıyoruz. Soyup ortadan ikiye böldüğümüz mandalinaları diziyoruz.
- Kek harcımızı döküyoruz. 20-25 dakika arası kontrollü bir şekilde kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde hiç açmadan pişiriyoruz.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ediyoruz.
- Pişen kekinizi 5 dakika dinlendiriyoruz. Servis tabağımıza dikkatlice ters çeviriyoruz. Dilediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.