Mandalinalı Tart Kek Tarifi
Mandalinalı Tart Kek tarifi: Mandalinalı Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Mandalinalı Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Mandalina sos için:
- 2 su bardağı mandalina suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
Mandalinalı Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı 5 dakika kadar mikser ile çırpın.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri( süt, sıvı yağ, vanilya) ekleyin ve tekrar çırpmaya devam edin.
- Daha sonra unu ve kabarma tuzunu bir elek yardımıyla karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Tart kalıbınızı güzelce margarin ile yağlayın ve hazırladığınız karışımı tart kalıbına dökün.
- Tart keki önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Tart kek pişerken mandalina sosun yapımına geçin. Öncelikle 2 su bardağı mandalina suyu sıkın.
- Ocağın altını açın bir tencereye mandalina suyu, şeker, nişasta, su ve vanilyayı ekleyin. Mandalina sosu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
- Mandalina sosu hazır olunca ocağın altını kapatın ve sosun biraz ılınmasını bekleyin.
- Pişen ve soğuyan tart kekinizi ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine mandalina sosunu dökün ve yayın.
- 10-15 dakika bu şekilde dinlendirin.
- Daha sonra tart kekin kenarlarına toz antep fıstığını serpiştirin ve dilediğiniz şekilde mandalina ile süsleyin.