Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalinalı Tart Kek Tarifi

Mandalinalı Tart Kek

Mandalinalı Tart Kek Tarifi

Mandalinalı Tart Kek tarifi: Mandalinalı Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Tart Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalinalı Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Mandalina sos için:

  • 2 su bardağı mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Mandalinalı Tart Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı 5 dakika kadar mikser ile çırpın.
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri( süt, sıvı yağ, vanilya) ekleyin ve tekrar çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra unu ve kabarma tuzunu bir elek yardımıyla karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Tart kalıbınızı güzelce margarin ile yağlayın ve hazırladığınız karışımı tart kalıbına dökün.
  • Tart keki önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tart kek pişerken mandalina sosun yapımına geçin. Öncelikle 2 su bardağı mandalina suyu sıkın.
  • Ocağın altını açın bir tencereye mandalina suyu, şeker, nişasta, su ve vanilyayı ekleyin. Mandalina sosu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Mandalina sosu hazır olunca ocağın altını kapatın ve sosun biraz ılınmasını bekleyin.
  • Pişen ve soğuyan tart kekinizi ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine mandalina sosunu dökün ve yayın.
  • 10-15 dakika bu şekilde dinlendirin.
  • Daha sonra tart kekin kenarlarına toz antep fıstığını serpiştirin ve dilediğiniz şekilde mandalina ile süsleyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025