Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalinalı Sütlü Tatlı Tarifi

Mandalinalı Sütlü Tatlı

Mandalinalı Sütlü Tatlı Tarifi

Mandalinalı Sütlü Tatlı tarifi: Mandalinalı Sütlü Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Sütlü Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalinalı Sütlü Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi İçin:

  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 6 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 büyük su bardağı şeker

Mandalinalı Sosu İçin:

  • 3 su bardağı mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mandalinalı Sütlü Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebimizi yapıyoruz. Sütümüzü tencereye döküp, üzerine irmik, un, 1 su bardağı şeker ve nişastamızı ekliyoruz. Altını açıp katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Katılaşınca altını kapatıyoruz.
  • Muhallebimizi kalıbımıza döküyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
  • Sosunu yapmaya başlıyoruz tenceremize mandalina suyunu döküp, üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip, katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Katılaşınca altını kapatıyoruz.
  • Muhallebimizi dolaptan çıkarıyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz. Daha sonra tekrardan buzdolabına koyuyoruz yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sonra tatlımızı kesip, servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025