Mandalinalı Sütlü Tatlı Tarifi
Mandalinalı Sütlü Tatlı tarifi: Mandalinalı Sütlü Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Sütlü Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mandalinalı Sütlü Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi İçin:
- 1/2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 6 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 büyük su bardağı şeker
Mandalinalı Sosu İçin:
- 3 su bardağı mandalina suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Mandalinalı Sütlü Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi yapıyoruz. Sütümüzü tencereye döküp, üzerine irmik, un, 1 su bardağı şeker ve nişastamızı ekliyoruz. Altını açıp katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Katılaşınca altını kapatıyoruz.
- Muhallebimizi kalıbımıza döküyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
- Sosunu yapmaya başlıyoruz tenceremize mandalina suyunu döküp, üzerine 2 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip, katılaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Katılaşınca altını kapatıyoruz.
- Muhallebimizi dolaptan çıkarıyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz. Daha sonra tekrardan buzdolabına koyuyoruz yaklaşık 3-4 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Sonra tatlımızı kesip, servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.