Mandalinalı Rulo Pasta Tarifi
Mandalinalı Rulo Pasta tarifi: Mandalinalı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Mandalinalı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 paket krem şanti (süt veya suyla çırpılmış)
- 8 adet mandalina (küçük boy, kabukları soyulmuş)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Mandalinalı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Unu da ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Ayrı bir kasede yumurta aklarını mikser yardımıyla kar beyaz bir köpük olana dek çırpın.
- Çırparken toz şekeri yumurta aklarının üzerine azar azar ilave edin ve parlak görünümlü bir köpük elde edin.
- Köpük haline getirdiğiniz yumurta aklarını yumurta sarılı karışımın içerisine köpüğü söndürmeden yedirin ve homojen bir karışım elde edin.
- Pişirme kağıdı serili fırın kabına bu karışımı dökün. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kürdan kontrolü yaptıktan sonra fırından çıkarın.
- Fırından çıkardığınız keki ters çevirip tekrar pişirme kağıdının üzerine yerleştirin, kenarları bıçak yardımıyla düzeltin. Rulo haline getirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Sütle çırptığınız toz krem şantiyi kekin üzerine yayın. Soyduğunuz mandalinaları kekin orta kısmına dizin. Pişirme kağıdının yardımıyla rulo haline getirin. Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Hazırladığınız mandalinalı rulo pastanın üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyin.
- Dilimlenmiş pastaların üzerine dilerseniz krem şanti ve yenilebilir çiçek (veya dilediğiniz yemiş, çikolata vs ) ile servis ederek sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!