Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalinalı Panna Cotta Tarifi

Mandalinalı Panna Cotta

Mandalinalı Panna Cotta Tarifi

Mandalinalı Panna Cotta tarifi: Mandalinalı Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalinalı Panna Cotta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalinalı Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 ml. şekersiz çiğ krema
  • 200 ml. süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 adet yaprak jelatin

Mandalina peltesi için:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet orta boy mandalina

Mandalinalı Panna Cotta tarifi nasıl yapılır?

  • Panna cotta'ya kıvam verecek olan yaprak jelatinleri, yumuşaması için az miktarda soğuk suda 5 dakika kadar bekletin.
  • Vanilya çubuğunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip kabukların iç kısmında bulunan çekirdekleri keskin bir bıçak yardımıyla kazıyın. Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye aktarın.
  • Vanilya çekirdeklerini eklediğiniz krema karışımını kısık ateşte, kaynama derecesine gelene kadar ısıtın.
  • Soğuk suda yumuşayıp çözülen yaprak jelatinlerin suyunu sıkın. Kaynama noktasına gelen kremaya ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Tatlıyı servis edeceğiniz kup bardaklarını hazırlayın. Pürüzsüz bir kıvam alması için tel süzgeçten geçirdiğiniz tatlı karışımını, üst kısımlarında pay bırakıp servis bardaklarına eşit olarak paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında bekletin.
  • Tatlının sosu için; ortadan ikiye kestiğiniz çok sayıda mandalinanın suyunu sıkıp taze sıkılmış meyve suyu hazırlayın. Nişastayı su ile açıp toz şeker ve taze sıkılmış mandalina suyu ilavesiyle koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kıvamın daha pürüzsüz olmasını istiyorsanız sonrasında blenderdan geçirin.
  • Servis bardaklarına alıp soğuttuğunuz tatlıların üzerini hazırladığınız mandalina peltesiyle doldurun. Kabuklarını soyup kısa bir süre sıcak suda beklettikten sonra zar ve iplik kısımlarını çıkardığınız mandalina dilimleriyle süsleyip yeniden buzdolabına kaldırın.
  • Kıvam alan tatlıları arzuya göre çırpılmış krema ya da taze nane yapraklarıyla süsleyip sevdiklerinizle paylaşın.

Mandalinalı Panna Cotta tarifinin püf noktası nedir?

Tarifte yer alan yaprak jelatinleri, mikrodalga fırında kısa sürede çözdürebilir ya da toz jelatin kullanmayı tercih edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025