Mandalina Soslu Yumuşak Kek Tarifi
Mandalina Soslu Yumuşak Kek tarifi: Mandalina Soslu Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Soslu Yumuşak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Mandalina Soslu Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı mandalina suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat (2 damla limon suyuyla karıştırılacak)
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı mandalina suyu
Mandalina Soslu Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, yumurta ve biraz tuzu köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Köpük kıvamına geldiği zaman sıvı yağ, yoğurt ve mandalina suyunu ilave ediyoruz.
- Son olarak toz malzemeleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı güzelce yağlıyoruz, kek harcını döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sosu için mandalina suyu ve pudra şekerini güzelce şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kekimizi fırından aldıktan sonra 15-20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimize sosumuzu döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.