Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalina Soslu Yumuşak Kek Tarifi

Mandalina Soslu Yumuşak Kek

Mandalina Soslu Yumuşak Kek Tarifi

Mandalina Soslu Yumuşak Kek tarifi: Mandalina Soslu Yumuşak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Soslu Yumuşak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalina Soslu Yumuşak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat (2 damla limon suyuyla karıştırılacak)
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı mandalina suyu

Mandalina Soslu Yumuşak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, yumurta ve biraz tuzu köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Köpük kıvamına geldiği zaman sıvı yağ, yoğurt ve mandalina suyunu ilave ediyoruz.
  • Son olarak toz malzemeleri de ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı güzelce yağlıyoruz, kek harcını döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Sosu için mandalina suyu ve pudra şekerini güzelce şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Kekimizi fırından aldıktan sonra 15-20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kekimize sosumuzu döküyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025