Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta Tarifi
Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta tarifi: Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
7 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 mililitre laktozsuz süt
- 200 mililitre krema
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 adet çubuk vanilya (içindeki vanilya sıyrılacak)
- 3 adet yaprak jelatin
- 3 damla nane aroması
Mandalina sos için:
- 4 adet mandalina
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için;
- 1 adet lime rendesi
- 3-4 dilim mandalina
Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta tarifi nasıl yapılır?
- Süt, krema ve vanilya bir sos tenceresinde kaynatılır.
- O esnada jelatinler bir kasede soğuk suda 3-4 dakika çözdürülür.
- Kaynayan karışım kenara alınır ve jelatinler içerisine ilave edilir.
- Bu aşamada güzelce karıştırılır ki jelatinler karışıma iyice yedirilsin.
- Son olarak bal ve nane aroması da eklenerek tekrar karıştırılır ve sunum kaselerine bölüştürülerek buzdolabında 2 saat bekletilir.
- Mandalina sos için mandalina suyu ve nişasta kaynatılır. Kıvam alınca altı kapatılır ve kanara alınır. Ilıdıktan sonra bal eklenir ve bal iyice sosa yedirilir.
- Dolaptaki panna cottaların üzerine sos bölüştürülür ve buzdolabında 1-2 saat daha bekletilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Mandalina Soslu Naneli Panna Cotta tarifinin püf noktası nedir?
Mandalina bulamazsanız başka meyvelerle de yapabilirsiniz. Özellikle kumkuat meyvesi ile nefis olur. Tatlının katılaşması için 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketmenizi tavsiye ederim.