Mandalina Soslu Muhallebi Tarifi
Mandalina Soslu Muhallebi tarifi: Mandalina Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Mandalina Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
Mandalina Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Yarım litre sütün içerisine 2 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 tatlı kaşığı vanilin ekliyoruz.
- Ocakta kaynamaya başlayana kadar pişiriyoruz, kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Bu esnada mandalina sosumuzu hazırlıyoruz. 1 su bardağı mandalina suyu, 1 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 yemek kaşığı esmer şekeri jöle kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
- Kuplara muhallebiyi, üzerine de sosunu bölüştürüp önce oda sıcaklığında ardından da buzdolabında soğutuyoruz. Servis ediyoruz. Ellerinize sağlık!
Mandalina Soslu Muhallebi tarifi için servis önerisi
Üzerine nane ile servis edebilirsiniz.