Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz Tarifi

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz tarifi: Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 dal maydanoz (arzuya göre)

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz. Hazırladığınız limonlu suya kararmasın diye hemen ekleyip bekletiyoruz. Ayvayı da aynı şekilde kesip limonlu suya ekliyoruz
  • Soğanı yarım ay şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağını eklediğimiz tencereye ilk olarak soğanları ekleyip soteliyoruz.
  • Kerevizleri ve ayvaları ekleyip biraz kavuruyoruz. Tuzunu,limon ve mandalina suyunu ekliyoruz.
  • Yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Piştiğinde doğradığımız maydanozu ekleyip servis yapabilirsiniz.

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Kereviz ve ayvaları ince ince doğrayınız.

Mandalina Soslu Ayvalı Kereviz tarifi için servis önerisi

Soğuk olarak hatta ertesi gün tüketebilirseniz daha lezzetli olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025