Mandalina Reçeli Tarifi
Mandalina Reçeli tarifi: Mandalina Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kavanoz
Mandalina Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram ince kabuklu mandalina
- 4 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı içme suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 10 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Mandalina Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Sap kısımlarını ayıkladığınız ince kabuklu mandalinaları bol suda yıkadıktan sonra bir iki yerinden çatal ya da şiş yardımıyla delin.
- Derin bir tencereye aldığınız mandalinaları, acı suyunun çıkması ve yumuşaması için üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
- İlk haşlama suyunu süzdüğünüz mandalinaları, tekrar ekleyeceğiniz duru su ilavesiyle orta ateşte 30 dakika kadar yeniden haşlayın.
- Suyunu süzdüğünüz mandalinaları soğuk sudan geçirdikten sonra temiz bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, 1,5 su bardağı içme suyu, çubuk tarçın, yıldız anason ve karanfilleri ekledikten sonra kapağını kapattığınız tencerede en az 5 saat kadar bekletin.
- Toz şeker ile birlikte kendi suyunu salan ve acısı giden mandalinaları, şurup karışımı içinde, kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Koyulaşan ve reçel kıvamına gelen şuruba son olarak limon suyunu ekleyin. Pişirme işlemini 10 dakika kadar bu şekilde sürdürdükten sonra reçeli ocaktan alın.
- Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra reçeli temiz kavanozlara alın. Kapağını kapattıktan sonra muhafaza edip, sevdiklerinizle paylaşın.
Mandalina Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Kabuklu olarak bütün halde hazırlanan mandalina reçelinde seçtiğiniz mandalinaların ince kabuklu olması çok önemlidir. Kabuk ve mandalinanın kendine has hafif acı ve asitli tadını hissetmek istemezseniz mandalinaları, her gün sularını değiştirerek 3 gün boyunca suda bekletmeniz ve sonrasında tarife göre reçeli hazırlamanız önerilir.Mandalinaların ince kabuklu ve birbirine yakın küçük boylarda olmasını göz önünde bulundurun.Reçeli, oda ısısında beklettikten sonra kavanozlara doldurun.