Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mandalina Marmelatı Tarifi

Mandalina Marmelatı

Mandalina Marmelatı Tarifi

Mandalina Marmelatı tarifi: Mandalina Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Mandalina Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mandalina Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram mandalina
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı mandalina suyu
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet çubuk tarçın (isteğe göre)
  • 4-5 adet çiğ badem (isteğe göre)

Mandalina Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Mandalinaların kabuklarını ayıklayın ve beyaz zarları olabildiğince temizleyin. Dilim dilim tencereye yerleştirin.
  • Toz şekeri üzerine ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp 1-2 saat bekletin.
  • Şekerle beraber suyunu salan mandalinaları tahta kaşıkla karıştırın ve dilerseniz bu aşamada çubuk tarçını ilave edin.
  • Mandalina suyunu (portakal gibi sıkabilir veya hazır alabilirsiniz) ilave edin ve iyice kaynayana kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  • Çubuk tarçın ilave ettiyseniz bu aşamada çıkartın ve limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • El blenderı ile pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çekin.
  • Kavanoza doldurun ve hafif oda sıcaklığına gelince kapağını kapatın ve ters çevirin. Dilediğiniz zaman açın kavanozun kapağını ve afiyetle tüketin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Mandalina Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Limon suyu sıkmak kıvamın özdeşleşmesine yardımcı olacaktır. Fakat limon suyu sıktıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatın ve daha fazla kıvam almasını önleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025