Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Manda Sütlü Kazandibi Tarifi

Manda Sütlü Kazandibi

Manda Sütlü Kazandibi Tarifi

Manda Sütlü Kazandibi tarifi: Manda Sütlü Kazandibi için gerekli malzemeler nelerdir? Manda Sütlü Kazandibi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Manda Sütlü Kazandibi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 110 ml. manda sütü
  • 37 ml. inek sütü
  • 12 gram haşlanmış piliç göğüs eti
  • 0,3 gram toz şeker
  • 0,1 gram sübye

Manda Sütlü Kazandibi tarifi nasıl yapılır?

  • Süzdüğünüz manda ve inek sütünü bir tencereye aktarın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra süt kaynama noktasına gelmişken toz şekeri ekleyin ve erimesi için karıştırın.
  • Kaynayan toz şekerli süte, kıvam alması için sübye ekleyin. İnce ince ditilmiş piliç göğüs etini ekleyin.
  • Sürekli karıştırdığınız kazandibini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Tatlıyı dikdörtgen tepsilere dökün. Ocağın altını dengeli bir şekilde açın. Kazandibinin taban kısmı tamamen kahverengi olana kadar kızartın.
  • Oda ısısında 15-20 dakika dinlendirdiğiniz tatlıyı, kıvam alması için buzdolabında soğutun.
  • Uzunlamasına dilimler halinde kestiğiniz sütlü tatlıyı, rulo şeklinde sarıp, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Manda Sütlü Kazandibi tarifinin püf noktası nedir?

Sübye hazırlarken daha koyu kıvam vermesi için yeni mahsul pirinç kullanmamaya özen gösterin.

Manda Sütlü Kazandibi tarifi için servis önerisi

Dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025