Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi
Mançurya Usulü Lahana Köftesi tarifi: Mançurya Usulü Lahana Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mançurya Usulü Lahana Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Mançurya Usulü Lahana Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte İçin:
- 500 gram lahana (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 diş sarımsak
- 1/4 adet kırmızı soğan
- 1 adet chili biberi
- 1 adet dolmalık yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 2 adet taze soğan
Mançurya Usulü Lahana Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Kum gibi rendelenmiş lahanayı derin bir kaba alın.
- Tüm baharatları, unu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur hala yumuşaksa azar azar un ve nişasta ekleyebilirsiniz.
- Hamurdan ufak parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın. Hamurları sıcak yağda renk alana kadar kızartın.
- Sos için soğanı ve acı biberi minik küpler, dolmalık ve kapya biberi de ince şeritler halinde doğrayın.
- Sarımsağı ezin. Taze soğanları da ince halkalar halinde doğrayıp kenarda bekletin.
- Büyük bir tavayı kızdırın, içerisine yağ koyun ve üzerine soğanları, sarımsağı, acı biberi, dolmalık ve kapya biberin yarısını koyup hafif yumuşayana kadar kavurun.
- Tavaya acı sos, ketçap, soya sos ve su koyup sosu kaynatın. Kaynayan sosa köfteleri ekleyin.
- Ufak bir kapta nişastayı soğuk su ile inceltin. Kaynayan köftelere kalan biberleri ve taze soğanın yarısını koyup kıvamını nişastalı su ile bağlayın ve koyulaşınca ocaktan alın.
- Kalan taze soğanlarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.