Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi

Mançurya Usulü Lahana Köftesi

Mançurya Usulü Lahana Köftesi Tarifi

Mançurya Usulü Lahana Köftesi tarifi: Mançurya Usulü Lahana Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Mançurya Usulü Lahana Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mançurya Usulü Lahana Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte İçin:

  • 500 gram lahana (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 adet kırmızı soğan
  • 1 adet chili biberi
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet taze soğan

Mançurya Usulü Lahana Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Kum gibi rendelenmiş lahanayı derin bir kaba alın.
  • Tüm baharatları, unu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamur hala yumuşaksa azar azar un ve nişasta ekleyebilirsiniz.
  • Hamurdan ufak parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın. Hamurları sıcak yağda renk alana kadar kızartın.
  • Sos için soğanı ve acı biberi minik küpler, dolmalık ve kapya biberi de ince şeritler halinde doğrayın.
  • Sarımsağı ezin. Taze soğanları da ince halkalar halinde doğrayıp kenarda bekletin.
  • Büyük bir tavayı kızdırın, içerisine yağ koyun ve üzerine soğanları, sarımsağı, acı biberi, dolmalık ve kapya biberin yarısını koyup hafif yumuşayana kadar kavurun.
  • Tavaya acı sos, ketçap, soya sos ve su koyup sosu kaynatın. Kaynayan sosa köfteleri ekleyin.
  • Ufak bir kapta nişastayı soğuk su ile inceltin. Kaynayan köftelere kalan biberleri ve taze soğanın yarısını koyup kıvamını nişastalı su ile bağlayın ve koyulaşınca ocaktan alın.
  • Kalan taze soğanlarla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025