Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mamul Tarifi

Mamul

Mamul Tarifi

Mamul tarifi: Mamul için gerekli malzemeler nelerdir? Mamul nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mamul yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sade yağ (erimiş)

İç harcı için:

  • 500 gram hurma
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Mamul tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kasede hamur için gerekli tüm kuru malzemeyi iyice karıştırın.
  • Süt ve erimiş yağı ayrı bir yerde karıştırıp ılık halde olduklarına emin olun ve kuru malzemenin üzerine ekleyin.
  • Bir spatula ya da tahta kaşık yardımı ile kenarlardan ortaya doğru karıştırın ve tüm kuru malzemenin yağ ve süt ile temas ettiğine emin olun.
  • Hamuru düzleştirin, üzerini streç ile örtün ve oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirin. Yeterli yumuşama olmadıysa bir saat daha dinlendirin.
  • İç harcı için hurmaların çekirdeklerini ve sert yerlerini temizleyin bir kaba alın, üzerini streçleyin benmari usulü sıcak bir suyun üzerinde 15 dakika bekleyin ya da mikrodalga fırında 2 dakika kadar ısıtın.
  • Yumuşayan hurmaları mutfak robotundan geçirmeden önce robotun içine ve bıçaklarına bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. Hurmaları ekleyip püre olana kadar robottan geçirin.
  • Kalan yağı hafifçe elinize sürün ve hazırladığınız püreden misket boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  • Hamur hazır olduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Hamur parçalarının ortasını parmağınızla eşit şekilde açın ve ortasına hurma topunu koyup kenarlarını kapatıp yuvarlayın.
  • Hamuru kömbe kalıbına basın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çıkarın.
  • Tüm kurabiyeleri hazırladıktan sonra oda sıcaklığında üstleri tamamen kuruyana kadar en az bir saat dinlendirin.
  • 210 derecede alt, üst ve fanlı olarak önceden ısıtılmış fırında  her yeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişme işlemi esnasında sürenin yarısında tepsiyi 180 derece çevirip pişirmeye devam edin, böylelikle daha eşit bir kızarma olacaktır.
  • Tabanı ve üzeri kızarmış mamulları fırından çıkarın ilk 15-20 dakika hassas oldukları için dokunmayın ve dinlendirin.
  • Dinlendikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025