Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mambo Kup Tarifi

Mambo Kup

Mambo Kup Tarifi

Mambo Kup tarifi: Mambo Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Mambo Kup nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mambo Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 1,5 su bardağı mısır gevreği
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Şeftali Püresi İçin:

  • 1,5 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması İçin:

  • 1 su bardağı krema
  • 3 yemek kaşığı süt reçeli
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 adet şeftali

Üzeri İçin:

  • 1/2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Mambo Kup tarifi nasıl yapılır?

  • Taban için mısır gevreklerine Hindistan cevizi yağ ekleyip robottan çekip, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aktarın ve 180 derecelik sıcak fırında 5 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğuyan karışımı ardından kupların tabanına ikişer yemek kaşığı miktarında koyun.
  • Şeftali püresi için soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri şeker ile birlikte pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirip, kuplara birer santimetre kalınlığında olacak şekilde ekleyin.
  • Krema için kremayı mikserle köpürtün içerisine süt reçeli ve Hindistan cevizi yağı ekleyerek çırpmaya devam edin ve koyu bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin.
  • Son olarak kremaya soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış şeftalileri ekleyin (bu aşamada şeftalilerin fazla suyunu koymamaya özen gösterin) ve spatula ile karıştırın.
  • Kremayı da kuplara paylaştırın. Son olarak şeftaliyi kabuklu olarak dilimleyin üzerine toz şeker serpin ve pürmüzle eritin.
  • Erimiş şekerli şeftaliyi dikkatlice mısır gevreği çıtırına bulayın ve kupların üzerine 3 dilim olacak şekilde yerleştirin.
  • Tatlınızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025