Mambo Kup Tarifi
Mambo Kup tarifi: Mambo Kup için gerekli malzemeler nelerdir? Mambo Kup nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Mambo Kup yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1,5 su bardağı mısır gevreği
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Şeftali Püresi İçin:
- 1,5 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kreması İçin:
- 1 su bardağı krema
- 3 yemek kaşığı süt reçeli
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 adet şeftali
Üzeri İçin:
- 1/2 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Mambo Kup tarifi nasıl yapılır?
- Taban için mısır gevreklerine Hindistan cevizi yağ ekleyip robottan çekip, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aktarın ve 180 derecelik sıcak fırında 5 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğuyan karışımı ardından kupların tabanına ikişer yemek kaşığı miktarında koyun.
- Şeftali püresi için soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri şeker ile birlikte pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirip, kuplara birer santimetre kalınlığında olacak şekilde ekleyin.
- Krema için kremayı mikserle köpürtün içerisine süt reçeli ve Hindistan cevizi yağı ekleyerek çırpmaya devam edin ve koyu bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin.
- Son olarak kremaya soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış şeftalileri ekleyin (bu aşamada şeftalilerin fazla suyunu koymamaya özen gösterin) ve spatula ile karıştırın.
- Kremayı da kuplara paylaştırın. Son olarak şeftaliyi kabuklu olarak dilimleyin üzerine toz şeker serpin ve pürmüzle eritin.
- Erimiş şekerli şeftaliyi dikkatlice mısır gevreği çıtırına bulayın ve kupların üzerine 3 dilim olacak şekilde yerleştirin.
- Tatlınızı en az 2 saat buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!