Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Malatya Usulü Sebzeli Katmer Tarifi

Malatya Usulü Sebzeli Katmer

Malatya Usulü Sebzeli Katmer Tarifi

Malatya Usulü Sebzeli Katmer tarifi: Malatya Usulü Sebzeli Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Sebzeli Katmer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Malatya Usulü Sebzeli Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 kase çökelek
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Malatya Usulü Sebzeli Katmer tarifi nasıl yapılır?

  • Önce yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Mayalanmasına gerek yok, dinlendirilmesi yeterli.
  • Biber, soğan, domates, maydanoz minik minik doğranarak, bir kaba alınır.  Üzerine peynir,kaşar, çökelek, pul biber  yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Harmanlanır.
  • Cevizden büyük bezeler alınarak bir tepsiye dizilir. On dakika dinlendirilir. Bezeler servis tabağından biraz küçük açılarak yarısına iç konduktan sonra diğer yarısı üzerine kapatılır.
  • Tavada veya sacda pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025