Malatya Usulü Sebzeli Katmer Tarifi
Malatya Usulü Sebzeli Katmer tarifi: Malatya Usulü Sebzeli Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Sebzeli Katmer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Malatya Usulü Sebzeli Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 kase çökelek
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1-2 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Malatya Usulü Sebzeli Katmer tarifi nasıl yapılır?
- Önce yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Mayalanmasına gerek yok, dinlendirilmesi yeterli.
- Biber, soğan, domates, maydanoz minik minik doğranarak, bir kaba alınır. Üzerine peynir,kaşar, çökelek, pul biber yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Harmanlanır.
- Cevizden büyük bezeler alınarak bir tepsiye dizilir. On dakika dinlendirilir. Bezeler servis tabağından biraz küçük açılarak yarısına iç konduktan sonra diğer yarısı üzerine kapatılır.
- Tavada veya sacda pişirilir. Afiyet olsun.