Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı Tarifi
Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı tarifi: Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış, didiklenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye tavuk suyunu ekleyip, kaynatıyoruz. Kaynayan tavuk suyuna bulguru ve tuzu ekliyoruz.
- Ocağın altını kısıp iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Başka bir sos tenceresinde tereyağını köpük köpük olana kadar kızdırıyoruz. (Rengi hafif dönmeli ama fazla değil, yansın istemiyoruz.)
- Sonra zeytinyağını da ekleyip altını kapatıyoruz.
- Pişen pilavın üzerine yağını döküp karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağına döküp üzerine haşlanmış tavuğunu ekliyoruz. Ardından servis ediyoruz, afiyetler olsun!