Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı Tarifi

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı Tarifi

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı tarifi: Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Malatya Usulü Salma Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye tavuk suyunu ekleyip, kaynatıyoruz. Kaynayan tavuk suyuna bulguru ve tuzu ekliyoruz.
  • Ocağın altını kısıp iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Başka bir sos tenceresinde tereyağını köpük köpük olana kadar kızdırıyoruz. (Rengi hafif dönmeli ama fazla değil, yansın istemiyoruz.)
  • Sonra zeytinyağını da ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Pişen pilavın üzerine yağını döküp karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Servis tabağına döküp üzerine haşlanmış tavuğunu ekliyoruz. Ardından servis ediyoruz, afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025