Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte Tarifi
Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte tarifi: Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dış harcı için:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Tarife iç harcı yaparak başlayalım, soğanları doğrayıp tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile kavurup ardından eti katıp kavurmaya devam edelim.
- Baharatları atıp ocaktan alalım, iç harcı ocakta soğutalım.
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaba koyalım. Hamuru güzelce macun kıvamına gelen kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapalım. Hazırlanan içli köfteyi kaynamış sıcak suyun içine atalım 10 dakika kaynadıktan sonra çıkaralım.
- Yanına eritilmiş tereyağıyla servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.