Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte Tarifi

Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte

Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte Tarifi

Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte tarifi: Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dış harcı için:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Malatya Usulü Haşlamalık İçli Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Tarife iç harcı yaparak başlayalım, soğanları doğrayıp tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile kavurup ardından eti katıp kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları atıp ocaktan alalım, iç harcı ocakta soğutalım.
  • Hamur için tüm malzemeleri bir kaba koyalım. Hamuru güzelce macun kıvamına gelen kadar yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapalım. Hazırlanan içli köfteyi kaynamış sıcak suyun içine atalım 10 dakika kaynadıktan sonra çıkaralım.
  • Yanına eritilmiş tereyağıyla servis ediyoruz. Afiyet bal şeker olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025