Malatya İçli Köftesi Tarifi
Malatya İçli Köftesi tarifi: Malatya İçli Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Malatya İçli Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet orta boy
Malatya İçli Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köftelik hamuru için:
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı kırık yarma (İri olmayacak, un haliyle)
- 1 çay bardağı un
Islamak için:
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harç için:
- 600 gram dana kıyma (Orta yağlı, kuru/yağsız bir et olmamalı)
- 4 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı kızdırılmış tereyağ
Malatya İçli Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Bulgur ve kırık yarmayı bir kaba alarak üzerine tuz serpip sıcak su ekliyoruz.
- Üzerine bir tepsi örterek 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bulgura un eklenerek iyice yoğuruyoruz. (Elde açılıp dağılmayacak kıvama gelene kadar yoğurulması gerekir.)
- İç harcı için; bir tavaya kıyma koyup suyunu salana kadar karıştırıyoruz. Top top olmaması için kaşığın arkası ile ezerek parçalara ayırıyoruz.
- Yağı ekleyerek biraz kavuruyoruz.
- Minik küp küp doğranmış soğanlar ekleyerek biraz da bu şekilde kavuruyoruz.
- Salçasını ve tuzu ekliyoruz. Bir iki dakika daha kavuruyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz ve karabiber ekliyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde toplar koparıyoruz. İşaret parmağı yardımı ile köfteye batırarak dikkatli bir şekilde orta kısmını açıyoruz. Baş parmağımızın yardımı ile kenarlarını düzeltiyoruz.
- İç harç eklenerek düzgün yuvarlaklar oluşturuyoruz. (Hamurun yapışmaması için arada elimizi suya batırmamız gerekecek. )
- Tüm işlem bittikten sonra, bir tencerede su kaynatıyoruz ve köfteleri içine atıp yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine kızdırılmış tereyağ döküp bu şekilde servis ediyoruz.