Malaga Pastası Tarifi
Malaga Pastası tarifi: Malaga Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Malaga Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet büyük boy
Malaga Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Çikolata sosu için:
- 1 paket krema
- 150 gram çikolata
Keki ıslatmak için:
- 1/2 su bardağı süt
- 12 adet muz
Malaga Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım. Diğer malzemeleri de karıştırıp düşük ayarda çırpalım.
- Yağladığımı borcama hamurumuzu dökelim, 180 derce fırında pişirelim. Ortasına bıçak batırdığımızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım.
- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyelim.
- Kremamızı ara ara karıştırıp soğutalım. İçine toz krem şantiyi ekleyip mikserle birkaç dakika çırpalım.
- Ilınan kekimìzi süt ile ıslatalım. Kremamızı üzerine döküp yayalım.
- Kabuğunu soyduğumuz muzlarımızı aralıklı bir şekilde dizelim.
- Çikolata sosu için kremamızı ısıtıp çikolatalarımızı içine katalım, eriyene kadar karıştıralım.
- Sosumuz soğuduktan sonra muzlarımızın üzerine dökelim.
- Sosumuzu her tarafına eşit şekilde yayalım.
- Arzumuza göre süslemesini yapalım. Buzdolabında bir gece bekletip servis yapabiliriz.