Malaga Tarifi
Malaga tarifi: Malaga için gerekli malzemeler nelerdir? Malaga nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
65 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Malaga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 60 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)
- 113 gram tereyağı
- 100 gram toz şeker
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilin
- 30 gram un
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı pirinç fındık (arzuya göre)
Pastacı kreması için:
- 500 mililitre süt
- 5 adet yumurta sarısı
- 75 gram toz şeker
- 50 gram buğday nişastası
- 25 gram tereyağ
- 1 paket vanilin
- 50 gram beyaz çikolata (arzuya göre)
- 6 adet muz (pastacı kremasının üzerine koymak için)
Çikolata sosu için:
- 250 gram bitter kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 250 gram sütlü kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 1 su bardağı pirinç fındık
Süslemek için:
- 2 su bardağı pirinç fındık
- 200 gram beyaz kuvertür çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Malaga tarifi nasıl yapılır?
- Tercihen düz dikdörtgen veya kare kalıbınızı yağlayın ve kenarlarına da gelecek şekilde pişirme kağıdını serin.
- Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip karıştırın. Eridikten sonra ocaktan alın.
- Eriyen çikolata ve tereyağını ılıması için 5 dakika bekletin.
- Şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Ardından yumurtaları birer birer ekleyerek sürekli karıştırın.
- Vanilin, un ve tuzu da ekledikten sonra spatula yardımıyla karışımı alt üst ederek karıştırın.
- Arzuya göre ekleyebileceğiniz pirinç fındıkları da ilave edip karıştırdıktan sonra karışımı kalıba dökün ve spatula ile üzerini düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Kekiniz soğuduktan sonra üzerine yarım muz sığacak büyüklükte dilimlere ayırın.
Malaga tarifi için servis önerisi
Yanında kahve iyi gider!